Monday, October 14, 2013

DIY: How to Make Studded Headbands

DIY: How to Make Liberty Headbands

DIY: How to Make Studded Headbands - Yeah so you know that trend. The studded trend ~ From headbands, necklace, jacket, shoes and even socks, it has studded on it!! O.O.. I'm one of the person who love this trend, Cause of the cool style it gave. Everything looks awesome with studded~  And so I'm sharing with you, How to make your own studded headbands, it's cheaper~!!

DIY: Cara Membuat Bando Studded -  Tau nggak sih kamu tren studded itu loh? Yang bentuknya kayak paku paku itu loh? Dimana mana dikasih studded, dari aksesoris rambut, kalung, jaket, sepatu sampai kaos kaki juga di kasihin si paku paku nggak lancip ini O.O.. Aku salah satu yang suka banget sama tren ini, ya karena keren banget gitu loh. Pokoknya apapun itu kalau ada studded nya pasti keren >.< *sok* Nah makanya sekarang aku mau share cara membuat bando studded kamu sendiri~ lebih murah loh~!!

DIY: How to Make Studded Headbands
You'll need / Kamu akan membutuhkan:
1. Super glue / Lem super duper lengket 
2. Ribbon / pita
3. Scissor / gunting
4. Headbands / bando
5. those pins.. Detail photo see the picture below.. / Nggak tau namanya apa, tapi asal sebut pin xD Foto lebih jelasnya ada di bawah ya..

6. White pencil eyeliner / Pencil eyeliner putih
7. Tape line / Pita pengukur

how to make spike headbands

cara membuat bando rock style

I got this in craft supply store in my town. I don't know where you can get this in your city but I am sure in craft supply store, not in mc donalds....
Aku beli ini di toko bahan kerajinan tangan di surabaya. Di PTC itu loh lantai yang ada informanya trs tokonya depan penjual kue2, kemarin waktu masih beli, depannya ada stand jualan dawet, gak tw lagi sekarang.. Tapi ku juga pernah liat di OS mana gitu.. lupa namanya xD pokoknya jualan bahan2 kerajinan..

cara membuat bando keren
And with the ribbon + glue, I cover the headbands..
Terus kamu lem pitanya ke bando


bando tren fashion 2013
After you done, grab your white eyeliner (anything white will work just fine) and then measure it and make a mark every 1-2cm. As it shown in the picture below.
Setelah kamu selesai, sekarang gunakan white eyeliner kamu (sebenarnya bisa pakai apa aja, asal warnanya putih, supaya kelihatan gitu) terus kamu pakai pita pengukur buat ngukur setiap 2-3cm terus di kasih tanda pakai white eyelinernya. kayak foto yang di bawah ini
spike liberty headbands
Ok you know what to do next.. Glue the pin on the dot you just make~ AND YOU DONE!!!
Kamu pasti udah tau kan  langkah selanjutnya. Lem pin itu di atas titik putih yang kamu buat tadi~ DAN KAMU SELESAI!!

PS: so it's not a studded.. it's a spike lol I got the name wrong xD Thanks to Icequeen81 ;)


LIKE IT OR LOVE IT??
--------------------------------------------------------------------------
New arrivals 10% off at Choies, free shipping worldwide
Code: OCT15AFF
Save $15 for orders over $149, free shipping worldwide
Valid through October 31, 2013.

---------------------------------------------------------------------------------------
Follow on Bloglovin
Belanja Craft di Toko Luch Luch Craft yuk~ CLICK pada gambar ^^
Toko Luch Luch Craft

66 komentar:

  1. Genuis diy.
    http://tifi11.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. this is so interesting ! nice post

    rainxdropz.blogspot.sg

    ReplyDelete
  3. Very cool DIY idea! kiss
    http://juditnailpolishblog.blogspot.hu/
    Please go to Facebook and like, thank you: https://www.facebook.com/pages/Judit-Nails/246464412168805?ref=hl

    ReplyDelete
  4. aku udah lama nyari pin pentul2 kayak duren *gak jg apa nama indonya,,hahaha* tp belum nemu juga didaerah aku..kayaknya hrs nyari di kota besar,,btw, bandonya jd lucuuuuu bgt <3 bisa untuk bisnis juga nech,,hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari aja di online shop sis.. aku juga nemunya cuman di toko itu doang >.<

      Delete
  5. almost love it, what you are using are spikes, they are high and pointy while studs are the flat ones .
    It looks great with spikes but I can looks very good with studs.

    ReplyDelete
  6. So cute :D
    http://itskindaofmessy.blogspot.pt

    ReplyDelete
  7. This style really is the in style right now, stud everything... your head band is cute Inge... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yeah it is. I love this style ^^ thank you ;D

      Delete
  8. Beautiful post and blog! i love it! :)
    xoxo
    Urszula www.fashfab.blogspot.com
    Would you like to follow each other on GFC?
    And would you like to follow each other on facebook as well? www.facebook.com/fashfabx

    ReplyDelete
  9. You are so crafty and adorable :)

    http://downwithpants1969.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. great post! i'd love a studded headband!

    lifeisashoe.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. wonderful idea :) the hairband looks great on you

    ReplyDelete
  12. Really great idea and not difficult to make :)

    mykindofjoy.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. it really is not difficult ^^ have fun!

      Delete
  13. That's a great DIY idea, I loved it!

    NIce blog :)


    WWW.FASHION-BREAKER.COM

    ReplyDelete
  14. Awesome tutorial for an awesome accessory! It looks so cool.

    ReplyDelete
  15. Great post! I have been wanting a head band like this but they are all so expensive, I love the tutorial :)

    xoxo

    http://perlasancheza.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah i know right :D but maybe you can buy in chinese os. they are cheaper ^^

      Delete
  16. keren nge... :) lucu. aku juga lagi cari yang kayak gitu... barapaan tuch pentul2 kayak duren ?xixi

    ReplyDelete
  17. very good idea. super DIY ;-)
    follow you on gfc and bloglovin! follow me back;*
    www.sandicious.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Great idea!



    http://i-fashion-it.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. looking so amazing DIY
    i really love this post
    check my blog if you want too:)
    NEW POST -> Tr3nDyGiRL Fashion Blog

    ReplyDelete
  20. Nice!


    Marie
    www.stylelistbyme.blogspot.ru/
    www.facebook.com/StylelistByMe
    www.instagram.com/marie_tatarskaya

    ReplyDelete
  21. Cute!!!
    http://www.maridress.blogspot.it/
    http://www.bloglovin.com/maridress
    https://www.facebook.com/maridressfashionblog

    ReplyDelete
  22. omg it is so cute. Let us follow each other on GFC, FB and Twitter?
    Love
    New Post
    Fashion Talks

    ReplyDelete
  23. love it.. Thanks for ur comment yesterday :)
    Wanna follow each other anyway?

    http://chandrakartika.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. wah wah .. banyak cewek disini saya baru tahu ada yang seperti itu tuhh mbak..

    ReplyDelete
  25. kak bisa tolong post artikel diy cara bikin earcat ga? thanks ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya nanti ya klo sempet and ada bahan ;D

      Delete
  26. kak bisa post artikel diy cara bikin earcat ga? thanks

    ReplyDelete

Thank you~~ You comment you get a hug and kiss from me hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Luch Luch Craft Template by Ipietoon Cute Blog Design