Friday, September 20, 2013

DIY: How to Make a Rose Hairpin

DIY: How to Make a Rose Hairpin

DIY: How to Make a Rose Hairpin - August 26th was my little sister birthday and I make this rose hairpin for her birthday present because she love rose. She was happy when I gave it to her and always wear it on a ponytail :)
Giving something that is made by you, it's very special and precious. Handmade things are very limited and detail, cause it made from love lol, patient, and thorough hahaha I am funny but for real I am sure it is special. So what about you~ make this hairpin for your loves one~ read more for tutorial
oh anyways don't forget to check my store lol Toko Luch Luch Craft  I'm selling handmade things for Indonesia resident only but just love me by leave a comment on my store :)



Cara membuat jepit rambut mawar - Adikku ulang tahun tanggal 26 Agustus kemarin dan aku membuat jepit rambut mawar ini buat hadiah ulang tahun dia karena dia suka sama bunga mawar. Waktu itu dia seneng banget dapet hadiah ini, sekarang dia selalu memakainya :)
Membuat sesuatu buatan tanganmu itu special dan berharga banget ya? Buatan tangan itu sangat terbatas dan detail karena itu terbuat dari cinta hahaha kesabaran dan ketelitian hahaha lucu ya aku? Tapi serius deh, pasti buatan tangan itu sangat special. Jadi gimana kalau kamu juga buat hairpin untuk hadiah orang yang kamu sayangi, baca terus ya untuk tutorialnya~
Jangan lupa cek Toko Online aku Toko Luch Luch Craft Aku jual berbagai gantungan kunci, tempat jarum pentul, dan bando cantik. Blog design serta kue tart cantik :)

Cara membuat bunga mawar dari kain flanel
The Front
You will need / Kamu akan membutuhkan:
- Felt fabric / Kain flanel
- Glue / Lem
- Hairpin / Jepit rambut
- Scrissors / Gunting
- Beads / Manik
- Glue Gun / Lem Tembak
- Ribbon / Pita
bunga mawar cantik dari flanel
The back
How to make / Cara membuat: 

- First you need to make the rose and you can see the tutorial on my How to make cute roses pot HERE
scroll down, you will see how I make this rose. That is the exactly the way I did it.
and then you cut your beeds into half and then glue on your rose. I did this so it will look different but it's fine if you don't do it :)
You can choose any color you want. I choose black because she requested.

Pertama kamu harus buat mawarnya dulu. Aku udah buat tutorialnya di How to make cute roses pot HERE
Tutorialnya ada di bawah ya. Langsung aja di cek.
lalu kamu potong jadi dua manik-maniknya terus kamu tempel di mawar ya. Aku melakukan ini supaya si mawar kelihatan beda dari yang lain tapi kalau kamu nggak mau pakai manik-manik, nggak apa-apa, mawarnya sendiri sudah terlihat bagus kok :)
Kamu boleh pilih terserah warna apa yang kamu inginkan kebetulan aku buat pakai warna hitam karena adikku sukanya warna hitam

- After you done make the rose. Make leaf, it's not hard.. you can do it. Beliving in yourself..
and then you glue the leaf together with the rose.

Setelah kamu selesai membuat mawarnya, sekarang buat daunnya. Nggak susah kok, kamu pasti bisa membuatnya ya, percaya aja sama dirimu kalau kamu pasti bisa.
Setelah selesai, sekarang lem daunnya ke mawar ya.

- Now you need to wrap the hairpin with the ribbon and I already make the tutorial in  How to Recycle at home HERE and when you done, use your glue gun and glue it on top of it. YOU DONE!!
you can check how to wrap a birthday present HERE

Sekarang waktunya kamu untuk membalut jepitnya dengan pita. Aku sudah buat tutorialnya di How to Recycle at home HERE kalau kamu sudah selesai, pakai lem tembakmu untuk menempelkan mawarnya di jepitnya :) KAMU SELESAI!!
kamu bisa check cari membungkus hadiah di how to wrap a birthday present HERE

I HOPE IT HELP ^^ THANK YOU ^^ Leave a comment yeah~ two comments is ok too ;)
Follow on Bloglovin
Kamu bisa dapatkan koleksi mawar di 

45 komentar:

  1. This is cute Inge... I will have to attempt to make one for Valentina...although I am not too crafty, lol ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's very easy cause you dont need to sew anything ^^ just cut and glue

      Delete
  2. this is so lovely ! you're really a nice sister :)

    rainxdropz.blogspot.sg

    ReplyDelete
  3. Hello from Spain: I like the hairpin. Stunning flower. Great job. Keep in touch

    ReplyDelete
  4. It's so beautiful and cute <3 .. thanks for sharing it :D ~

    ReplyDelete
  5. It's really lovely!
    Congrats on your sister's aniversary, all the best!
    KISS

    ReplyDelete
  6. wanna follow each other?:)

    join the giveaway! http://febiola-febby.blogspot.com/2013/08/firmoo-international-giveaway-2013.html

    ReplyDelete
  7. It look so nice, but I don't have skills to make it by myself.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh trust me, its easy ^^ you can do it

      Delete
  8. great!!:):*)


    follow each other?:)

    ReplyDelete
  9. Great post!!!

    http://parisaprew.blogspot.com

    xx'

    ReplyDelete
  10. oh !! this is super cute, i love DIY stuff :) especially when it looks so wonderfuuul!
    thanks for your sweet comment.:>
    what do you think about following each other? let me know!!
    have a nice day,
    www.rot-schopf.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you dear ^^ we already follow each other

      Delete
  11. Kenapa hairpin ini enggak dijual juga di tokomu? 0.0 Aku sangat menyukainya. 0.0

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe makasih ya >.< mau aku jual juga mungkin xD makasih ya ;)

      Delete
    2. Umm...kalau kamu jual nanti, aku mau beli. XD

      Delete
    3. hehehe sippp. coba dibikin sendiri dulu aja. nggak susah kok ;)

      Delete
    4. Maunya sih buat. Tapi kondisi lagi gak memungkinkan buat beli bahan keluar. XD

      Delete
    5. Maunya sih gitu. Tapi kondisi lagi gak memungkinkan buat keluar rumh. :'(

      Delete
    6. ohh gt :) klo mw sih bisa pesan di aku. sms ke nomer ini ya 0821-4177-9263 ^^

      Delete

Thank you~~ You comment you get a hug and kiss from me hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Luch Luch Craft Template by Ipietoon Cute Blog Design