Saturday, October 21, 2017

Keep Your Faith

Lately I like writing!! Write about many things. It makes me relax :) It's reduce stress. It makes me happy. It brings happiness! I think if you are stress, you should write a blog. It does help me and other people as well :) You should try as well, might help you!

I also like to read my own writing maybe because when I read it, I feel like, 'oh shit, you are this good, for real???' kind of feeling haha. So yeah.. Do you feel the same too when you read your writing? like a diary maybe?

You know the older you are, life doesn't get easy apparently haha. But getting old is a good thing! You can decide what you want, what you need, right? You choose how you live your life!

There was time when things really wasn't easy for me. I didn't know how to escape from the situation. It was chaos. I wish my life end just right there. I didn't feel like continuing this hard life.. in that time I found God :) It's true what people say, sometimes shit just happened so you know how to be thankful. When I remember God, life gets easier :) Well life still a big shit, but then you know how to be thankful. You realize everything happen for a reason. You know that it is your test, God test you, so it will end eventually and you will learn something from it. You will growing up learn something and become a better you :)

I don't try to be somebody teacher. People have there own problem. But I just want to remind that keeping your faith is important. So you can get through this. So you remember, there is always rainbow after storm. That the hard life you go through will eventually end. It just a matter of time :) Find the happiness inside the sorrow and you will see that it's not really that bad, huh? Find something you will be thankful with.. maybe you thank God, you are healthy now.. you thank God, people you love still healthy and here with you.. find something that you feel blessed right here where you at :)

Have faith and keep it ^_^

By Inge Lakawa
see you in next post~

Keep Your Faith

Thursday, October 19, 2017

FASHION: Gray and Blue

FASHION: Gray and Blue

FASHION: Gray and Blue - YOLO YOLO :D Me and fashion post again. I'm feeling great lately! Which is amaaaziiingg. Because as maybe you can read in my older post, I been depressed but thank you God I found my path and I finally back alive!!

So in Today's fashion I went shopping to a mall and choose this outfit. Lately I like pastel color. I used to like bright color such as red and red and red hahaha. My clothes are mostly red because the color can makes my skin looks whiter. The whiter you are, the more beautiful people think you are.. well so asian lah~

Monday, October 16, 2017

My TOP 5 MANGA and YOU MUST READ!!

My TOP 5 MANGA and YOU MUST READ!!

My TOP 5 MANGA  - Okey so I love manga ever since I was little. My first manga was this horror manga I bought when I was in 4 grade I think. Just because the manga book give me free candy bar. This little me loves everything free since looong time ago.. Candy taste real bad thought, gave me nightmare enough cause I still remember the taste till now.. taste like taxi car's smell mix with orange smell and and all the smell you mix into a candy.. okey if you know what I meant..
I love my first manga. The story was good for real!! Real horror!! Real scary o_O .. the title was something like 'alone in the dark' or.. what..? I can't remember, I tried searching but no result >.< I couldn't find!! why!!!

Move on.. so ever since then, I bought a lot of mangas. And then since right now, I'm a working woman and making some money, I bought a lot more than I used to haha. I didn't say I am an otaku ( I am not in that awesome level of love) but I do love manga ALOT!

And here is my favorite :D I don't rank it, okey! I show you some good shit :D May help someone out there who's looking for good manga but don't know where to start haha

Wednesday, October 4, 2017

REVIEW : PENGALAMAN KE BIG BAD WOLF SURABAYA 2017 ( BAZAR BUKU TERBESAR DI INDONESIA ! )



Halo BookLover ~!

Di post kali ini aku mau ceritakan sedikit pengalaman aku saat hadir di bazar BIGBADWOLF SURABAYA 2017 yang hingga saat post  ini ditulis, masih berlangsung .



Kalian juga bisa langsung cek video youtube aku ya saat hadir di BBW surabaya Preview Pass :)


APA ITU BIG BAD WOLF ??


BIG  itu besar. BAD itu nakal. WOLF itu serigala. Jadi XD ini adalah serigala besar yang nakal LOL dan emang nih serigala nakal banget tapi nakal nya buat kita semua kesem sem.. <3 ( kenapa ya yg bad slalu buat kesem sem..ciee ) secara dia menghadirkan buku-buku segunung dengan harga super-super murah! Bayangkan diskon antara 60% - 80% ! Gila ga?? XD Jarang banget kan?!
BIGBADWOLF sendiri ini hadirnya dari negeri jiran Malaysia. Dan  Big Bad Wolf ga cuma hadir di Indonesia aja, tapi sejauh ini pernah hadir di Thailand juga.
Di Indonesia sendiri, bazar BIGBADWOLF sudah hadir dari tahun lalu. Ini memasuki tahun kedua diselenggarakannya BIGBADWOLF disini. Dan penyelenggaraannya 2x di Indonesia. Di jakarta ( kemarin sekitar bulan akhir April -  awal Mei ) dan di Surabaya ( kalau saat ini berlangsung antara september akhir hingga awal Oktober ).
Info mengenai kembali hadirnya BIGBADWOLF ini sudah beredar sejak agustus akhir hingga september kemarin. Awalnya aku follow twitternya.Dan pantau segala informasi baru mengenai buku” apa aja yang bakalan hadir ( meskipun sampai detik terakhir menjelang pembukaan resmi di website nya  hanya di tunjukin sedikit banget soal buku’ yang bakalan ada ). Yaa kali yaa XDD secara buku nya ada se gunung bakalan rempong mungkin masukin satu” di web :D
Aku juga pantau twitter buat cari tahu gimana sih cara nya dapetin yang namanya PREVIEW PASS.

APA SIH PREVIEW PASS ITU?



Sesuai dengan nama nya. Jadi preview pass itu adalah tiket yang bisa kita gunakan untuk masuk ke dalam bazar sehari sebelum acara nya resmi di buka untuk umum.
So, sedikit cerita mengenai cara dapetin Preview Pass. Jadi kalo kalian pantengin Twitter nya kalian bakalan tau. Dan cara nya itu mudah banget.



Yang paling awal tweet yang muncul soal Preview Pass itu saat BBW ngasih info buat para bloggers / vloggers. Dan berhubung aku adalah Blogger, aku ikutlah kirim email sambil sertakan link blog aku. Waktu itu aku ngirim pada tanggal 31 agustus dan dapat email balasan pada tanggal 13 september .
Senang banget waktu itu. Aku kira waktu Preview pass nanti bakalan istimewa karna ga semua orang bisa masuk.

Tapi ternyata.. ga berselang lama dari hari aku terima email balasan, BBW nge tweet lagi cara lain buat dapat Preview Pass.


3000 GUYS!OMG!LOL! ga bayangin bakalan seramai apa itu kalo memang 3000 tiket kemungkinan bakalan ludes di bagiin  manalagi 1 tiket bisa buat 2 orang dan belum lagi tiket” lain yang kemungkinan juga dibagiin terlepas dari pembagian tiket yang satu ini. Aku jadi ngerasa klo Preview Pass nanti ga bakalan spesial.  Klo dulu orang nyingkatnya VIP pass buat nih tiket. Tapi karna kejadian di Jakarta kemarin, banyak yang beranggapan klo nih tiket is SO-NOT-VIP . Tapi aku down cuma sebentar sih, ga masalah deh akhirnya buat aku. Yang penting aku bisa hadir dari awal acara. Secara yang Surabaya tahun lalu aku baru bisa hadir 2 hari an menjelang tutup nya BBW. Dan pas Jakarta kemarin aku Cuma bisa ngeliat sambil ngiler lewat HP.
Karena 1 tiket Cuma bisa buat 2 orang, aku akhirnya suruh adikku buat daftar nih tiket member. Dan syukurlah dapat. Tapi aku sudah nebak sih bakalan dapat soalnya ga berselang 3 menit dari tweet aku langsung suruh dia kirim email LOL

Inge lakawa. yang jadi model ny adik aq XD setiap hari ada
dua pemenang yg diumumkan dari quiz.

Dan tiket ketiga yang ada di foto atas itu didapatkan kakak aku karna menang kuis di Facebook. Menang kuiz ini juga selain dapat preview pass nya juga dapat voucher 100rb. Lumayan kan? Hehe
BTW, rencana nya aku mau gunakan tiket itu sama teman aku. Tapi karna suatu sebab ga kesampaian. Alhasil aku masuk sendiri, dan kakak aku gunakan satu tiket bareng adik. Sedangkan 1 tiket biar ga mubazir plus indahnya berbagi, kita kasih ke teman kakak aku yang pingin hadir tapi ga dapat Preview Pass nya J

Tuesday, September 26, 2017

It Matters... Talking Nonsense...

In life, I learn that you can't make everyone happy.
I want people who I know and care feels happy most of time at least.. but by the time, I learn it's impossible to do.
One person to another person have a different standard of their own happiness. One person would be happy to just eat sweet cake, another don't like sweet cake but prefer a salty snack to make them happy. So you know, it's not always the same.
And then we will learn to act differently, so buy a sweet cake for A and buy salty snack for B, so both of them are happy... and then you realize you have no money left to buy yourself anything.. uhmm.. but if seeing them happy makes you happy then it's worth it, right?

and then you keep on doing that.. if you are so 'mr/mrs. nice 2017', you will have no regret, you are willing to do, it's not your burden, their happiness is your happiness.
But if you are just an average human being.. After all that's how God created us, the way we are. Selfishness is human nature, put yourself first. It's okey to be the one who is the happiest sometimes, right..
So instead of giving the last money you have on your wallet to buy sweet and salty snack. What about you buy something you really want instead?? be happy!! it's OK!! it's not like you are doing it everyday after all

That's it from me on this gloomy day.. waiting something.. don't know what to do.. depressed.. maybe because it's the 'time' already.. feels really gloomy -.-

Wednesday, September 20, 2017

WHAT MAKES YOU HAPPY?

WHAT MAKES YOU HAPPY?

WHAT MAKES YOU HAPPY? - So like 4 years ago, I did this 'WHAT MAKES YOU HAPPY?' post, you can read it >> here. I read the post yesterday and I amazed by so many things that actually can makes me happy :D I read it and feel happy too!! Since it's been many years already. I decided to do it again, this time is more like, something to remind my self on something I should be thankful in life !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Luch Luch Craft Template by Ipietoon Cute Blog Design